Tovább a tartalomra

Nemzeti Ünnep a KMDT-vel

március 16, 2010

A Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT) a ’48-as forradalom emlékére, immár 4. éve megrendezi hagyományos programsorozatát, ami idén is egy történelmi vetélkedőből és egy zenés műsorból állott.

A vetélkedőre március 11-én, 4 órától került sor a Brassai Sámuel Elméleti Líceum dísztermében. Itt a középiskolások összemérhették tudásukat a forradalmi események tematikájában. Idén 13 lelkes csapat vett részt e megmérettetésen. A versenyen a kolozsvári magyar líceumok történelem tanárai zsűriztek, a dobogón lévő csapatokat pedig könyvel jutalmaztuk.

A zenés műsor március 15.-én este 6 órától kezdődött a Mátyás király szülőháza előtti téren. A megemlékezés a korabeli hangulatot idézte fel és egy  színdarab által tette megtekinthetővé a múlt pillanatait. A műsorba négy lelkes diák segített be, akik fagyásban is képesek voltak átadni népdalaik valamint mondanivalójuk által az akkor történteket. A színdarab része volt a zenelíceumi diákegyüttes, a Kalapos Band is, akik  Nemzeti dal-lal kezdték a színdarabot és egy saját, reményt adó, Sírás az élet fa alatt című számmmal zártak.

A már hagyományossá vált ünnepi program keretén belül, sikerült idén is megemlékezni nemzeti hőseinkről, az évről-évre gyarapodó tömeg lelkes rakciója pedig minden addigi aggodalmat eltörölt.

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: