Tovább a tartalomra

1956-os megemlékezés KMDT módón

október 30, 2009

2009 október 22-23.-án, ’56-os megemlékezést rendezett a KMDT Kolozsváron. 22.-én, délután, történelem vetélkedőre került sor a Brassai Sámuel Líceumban, 1956- os témakörben, amin 10 csapat vett részt az iskolákból. A versenyen jó hangulat volt és versenyezve kicsit belekóstolhattak az őseink életébe.

23.-án, pénteken, pedig verses-zenés előadás volt a Mátyás király szülőháza előtti téren. Ez volt a programsorozat csúcspontja. Egy középiskolásokbó l  álló együttes témához kapcsolódó dalokat énekelt, néhányan szavaltak, a közönségben felállított színpadokról és voltak vállakozó szellemű, egyéni énekes diákok is. Az immár hagyománnyá vált, 4. alkalommal megrendezett műsoron, kb 150-en vettek részt. Kedves meglepetés volt számunkra Szili Katalin jelenléte. Ezt követte a fáklyás menet, amikor a tömeg fáklyákkal kezdett vonulni a Házsongárdi temetőbe, Dzsida Jenő sírjához, ahol ismét elhangzott  egy vers, és végezetül a Himnusz.

Ez a megemlékezés a KMDT egyik nagyon látványos rendezvénye (főleg a fáklyák a sötétben, szabadtéri koncert, szavalók), és az egész városnak szól. Emellett pedig lehetőséget ad középiskolásoknak megmutatni a tehetségeiket és azt, hogy őseink miattunk áldozták életüket és diákok módján tiszteletet  nyújtsunk számukra.

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: