Tovább a tartalomra

Kati néni nem akarja….

szeptember 17, 2009

Szeptember 15-én a jelenlegi kormánykoalíció felvállalta, többek között, az új tanügyi törvényt. Természetesen a már-már megszokott balkáni módon egy balkáni törvényt. Kicsit visszatérve az eseményekben, több fontos mozdulatot szeretnék kihangsúlyozni. A történet már ezelőtt több mint egy éve kezdődik mikor eldöntötték, egy apolitikus szakértő csoport kidolgoz egy tanügyi csomagot (a Miclea csomagot). A tavasz elejére készen is volt, de nem kelltet fel semmi figyelmet.

Első szórolapunk

Első szórolapunk

A nyári vakáció elején a tanügyi miniszter is bejelentette, ő készít egy új törvényt(az Andronescu csomagot). Ez már eleve nevetséges volt, mert egy nép tudásszintjét meghatározó törvényt sehol sem csaptak össze 2 hónap alatt. De nálunk minden lehetséges ami nem kivánt, ezért augusztus elején közvitára bocsátották a törvényt, vagyis kikérték a nép véleményét.

Mikorra pedig minden civil- és szakszervezet beküldte a véleményét, a határidő letelte után (és két héttel a sulikezdés előtt) azonnal bejelentették, másként fognak dolgozni. Konkrétan félredobtak azonnal minden addigi javaslatot és megpróbálták ötvözni az Andronescu és Miclea féle csomagokat. Innentől kezdve senki sem birta követni a dolgokat, senki sem tudta mi lesz ezzel a törvénnyel. Sokan most sem tudják.

Tény az, hogy visszaérve szeptember  15-re, 1 nappal a sulikezdés után, a parlament és képviselőink véleményenek kikérése nélkül, Boc felvállalta az új törvényt. Ami ebben a pontban már csak egy saláta volt.

Az egyetlen jó hír, hogy ezeknek nagy része csak jövőtöl lép érvénybe. A rossz hír az, hogy a törvény nagyon gyenge és nagyon sok rossz dolgot tartalmaz.

Az újságok már megunták mindezt, a tanárok nem tudják követni és mi diákok, akiket a törvény közvetlenül és elsősorban érint az egészből valahogy ki vagyunk hagyva.

Ezért döntöttünk úgy, hogy elindítsuk ezt a kampányt: “Kati néni nem akarja….” A kampány során be szeretnénk mutatni, melyek azok a változások amelyeket Ecaterina Andronescu (Kati néni) ránk erőszakolt, melyek azok a dolgok amikkel nem lehet egyetérteni és amelyek negatívan hatnak az oktatásra. Minél jobban szerenénk titeket informálni arról, hogy mire számithattok a jövőben s ugyanakkor a kampánnyal nyomást gyakorolnánk a minisztériumra.

Reméljük segítségetekre lesznek szórolapjaink és hasznotokra lesznek az információk.

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: